Vision board maken - workshop

Evaluatie & Vooruitblik voor het komende jaar.

Je staat aan het begin van het nieuwe jaar. Maar hoe ga je nou komen waar je wilt?

Visualisatie: Op Weg naar 2024

 1. Aan het Begin van de Reis: Je bevindt je aan het begin van een weg, klaar om het avontuur van 2024 te starten. Voor je ligt de uitgestrekte horizon van het komende jaar, een mooie route die je dit jaar mag bewandelen. Met alle mogelijkheden van dien. Als je goed kijkt, zie je misschien aan het eind van de horizon al je doelen, hoe zou het zijn als je daar bent?
  Ik raad je aan om maximaal 5, maar liever 3 concrete doelen op de horizon neer te zetten. Zet de eerste stap op de weg en handel volgens je plan. Wees consistent en veerkrachtig, wetende dat het bereiken van je doelen tijd en inzet vereist.

 2. Koffers van 2023: Je staat met koffers die de ervaringen van 2023 bevatten. In je handen houd je de koffers vast die positieve groei en waardevolle lessen vertegenwoordigen. Je laat achter de koffers met negativiteit en belemmerende overtuigingen. Helaas sleep je ook een koffer mee, gevuld met onzekerheden die je nog niet volledig kunt achterlaten.

 3. Tussenstappen op de Weg (Kwartalen):

  • Kwartaal 1 – Wat zou al een eerste stap zijn op weg naar je doelen? Acties die je in het eerste kwartaal kan zetten, wellicht als basis of juist het doorwerken van eerder plan.

  • Kwartaal 2 – een Half jaar voorbij Welke stappen mocht je al maken in het eerste half jaar? Ben je op Koers of moet je even bijsturen?

  • Kwartaal 3 – Planning voor het vervolg Misschien ben je nu zover dat je al (bijna!) je doel hebt behaald van 2024. Of misschien is dit juist het moment om even bij te stellen. Evalueer ieder kwartaal om scherp te blijven.

  • Kwartaal 4 – Rustig uitlopen of een eindsprint?  Wat is er nodig als laatste stap om je doel te bereiken? Was je te ambitieus en moet je snel bijschakelen of kan je rustig het jaar afronden? 

 4. Mogelijke Obstakels:

  • Onzekerheden uit het Verleden: De koffer vol onzekerheden kan af en toe zwaar aanvoelen en je twijfels veroorzaken.
  • Externe Uitdagingen: Onvoorziene gebeurtenissen en externe obstakels kunnen zich voordoen en je pad bemoeilijken.
 5. Overwinnen van Obstakels:

  • Zelfreflectie en Zelfliefde: Herinner jezelf eraan hoe ver je al bent gekomen en wat je hebt bereikt. Gebruik zelfreflectie als een middel om onzekerheden te overwinnen.

  • Flexibiliteit en Aanpassingsvermogen: Wees flexibel bij het omgaan met onverwachte uitdagingen. Pas je plannen indien nodig aan en blijf gefocust op je doelen.

  • Ondersteuning en Samenwerking: Zoek ondersteuning bij vrienden, familie of collega’s. Samenwerken met anderen kan een bron van kracht en motivatie zijn.

Visualiseer deze reis als een serie kwartalen vol groei en mogelijkheden. Houd je doelen in het vizier terwijl je de weg bewandelt, wetende dat elke stap je dichter bij het prachtige eind van 2024 brengt.

 

 

 

Over mij

Mijn naam is Suzanne Boers en ik coach creatieve ondernemers om te ondernemen op hun eigen-wijze.

Mijn eigenwijsheid is ook de eigenschap die me kenmerkt. Het hoeft niet via de kadertjes. Sterker nog, wie heeft kaders bedacht?

Ik ben tijdens mijn studie Maatschappelijk Werk en Dienstverlening ook gestart met mijn fotografiebedrijf. Ik ben sociaal ingesteld en dacht, ondernemen dat is niks voor mij. En daardoor deed ik niet volledig waar ik blij van werd. Ik bleef hangen, deed het ernaast en vond het wel veilig voelen. Door dit te doorbreken kan je de stappen gaan maken die zorgen voor groei.

Groei voor jezelf én je onderneming!

In een persoonlijk traject leer ik jou je eigen drijfveren en talenten ontdekken en motiveer ik je om deze optimaal in te zetten.

Cadeautje voor jou! Tof dat je op zoek bent naar manieren om je onderneming te laten groeien. Ik heb een Creatief Werkdocument gemaakt, om meer rust in je hoofd te krijgen. Ik denk dat het interessant voor je is! 

Download hier een gratis werkblad om met meer rust te kunnen ondernemen.