NLP voor multipassionate ondernemers, vanuit Focus naar succes

Geplaatst door:
Suzanne Boers
jan 16, 2024

Creëer focus en bereik meer succes

In deze blog neem ik je mee in wat lessen die ik haalde uit het NLP weekend dat ik recent volgde Als multipassionate ondernemer  heb je vaak 1001 ideeën, enorm veel creativiteit en enthousiasme. Je hebt waarschijnlijk een overvloed aan ideeën, projecten en passies, maar het kan soms lastig zijn om focus te behouden en je doelen te bereiken. Heel even kort over NLP, dat staat voor Neuro-Linguïstisch Programmeren  dat biedt een krachtige aanpak om je mindset te sturen en de nodige focus te ontwikkelen. Hieronder geef ik je tips om beter te kunnen ondernemen als multipassionate ondernemer.

1. Begrijp je denkpatronen

  Een essentieel aspect van NLP is het begrijpen van je eigen denkpatronen. Multipassionate ondernemers hebben vaak verschillende interesses en ideeën die door hun hoofd razen. Je kan dit zien als een meerbaansweg, waar je niet enkel 1 weg van A naar B hebt, maar een stuk of 4. Voor mensen met een andere denkwijze is dat soms lastiger te begrijpen. Door bewust te worden van je gedachten en de patronen die je volgt, kun je ontdekken welke overtuigingen en gedragingen je mogelijk belemmeren. Een tip hiervoor is om op diverse momenten in de dag korte reflectiemomenten in te bouwen en even op te schrijven, waar ben je NU mee bezig. Grote kans dat het iets anders is dan je plande 😉

  2. Stel duidelijke doelen

   Een van de sleutels tot het behouden van focus is het stellen van duidelijke doelen. Hierover schreef ik ook in mijn vorige blog. Door je doelen visueel voor te stellen en ze te koppelen aan positieve emoties, kun je je onderbewustzijn sturen en motiveren om actie te ondernemen. Manifesteren is 1, maar inspired action is altijd belangrijk. Ik raad je aan om ook je doelen in stukjes op te knippen zodat ze te overzien blijven. 

   3. Gebruik ankering om je mindset te buigen

    Soms is het moeilijk om over te schakelen naar de juiste mindset voor een specifiek project. Zeker als je als multipassionate wisselt tussen verschillende taken en projecten. Een mooie techniek is “ankeren”. Hierbij koppel je een positieve gemoedstoestand koppelen aan een specifiek gebaar, woord of beeld. Je komt daardoor sneller in de flow. Vergelijk het met het pavlov effect. De hond kwijlde als hij eten kreeg, het voermoment werd gekoppeld aan een belletje. Op gegeven moment kwijlde de hond al bij het belletje horen. Voor jou kan dit ook werken, maar het is soms iets uitdagender. Door met vaste “rituelen”te werken kan je dit sneller koppelen, het kan bijv. een bepaalde playlist zijn, een bepaalde werkomgeving of misschien iets wat je kan eten. Het duurt wel even voordat je brein deze koppelingen maakt. 

    4. Ontwikkel effectieve communicatievaardigheden

     Communicatie is de sterkste vorm van gedrag en ik wil je dus adviseren om goed te kijken naar je communicatie zowel met anderen als met jezelf. Het ontwikkelen van effectieve communicatievaardigheden helpt je niet alleen bij het overbrengen van je ideeën aan anderen, maar ook bij het intern verhelderen en structureren van je gedachten. Ik kan mij voorstellen dat je hoofd soms een flipperkast is, maar daarom extra belangrijk om uit te vinden hoe jij werkt en denkt. Wellicht kan je nog goede tips halen uit mijn facebook community, Creatief op Eigen-wijze Ondernemen.  Als jij leert hoe je brein werkt en hoe jij het best informatie onthoudt, structureert en overbrengt heb je al mooie stappen om succesvoller te ondernemen als multipassionate ondernemer.

     5. Zie het als een cadeautje

      Vaak zuchten we, pffff waarom vind ik dit nou allemaal leuk en kan ik me niet gewoon focussen op 1 ding?! Soms is het onhandig maar ik denk juist dat het ook heel krachtig is. Een cadeautje, het is iets speciaals en unieks. En jij kan het ombuigen tot je superpower waarin het elkaar kan versterken, waarin je grootser kan worden als creatieve of mulitpassionate ondernemer. Misschien kan je je meerdere passies combineren? Misschien kan je in blokken werken of verschillende inkomstenstromen creëren? Je kan meer dan je denkt!

      Conclusie

       Ik vind NLP een hele fijne werkwijze en vind het tof om de juiste elemenetne hieruit toe te passen. Ik denk dat je er zeker meer aan hetbt als je je veelzijdigheid wil omzetten in een georganiseerde en gerichte benadering van je onderneming. Door bewust te worden van je denkpatronen, duidelijke doelen te stellen, effectieve communicatievaardigheden te ontwikkelen, en eenheid in diversiteit te creëren, kun je de kracht van NLP benutten om je passies te omarmen en tegelijkertijd focus te behouden. Het is tijd om je veelzijdigheid te laten werken in jouw voordeel en succes te bereiken als multipassionate ondernemer. Plan gerust gratis een kennismaking om te horen wat ik voor je kan betekenen hierin.

       Cadeautje voor jou!

       Tof dat je op zoek bent naar manieren om je onderneming te laten groeien. Ik heb een Creatief Werkdocument gemaakt, om meer rust in je hoofd te krijgen. Ik denk dat het interessant voor je is!

       Download hier een gratis werkblad om met meer rust te kunnen ondernemen.

       Dit ben ik!

       Enthousiast, fanatiek, doorzetter, proffesioneel en eerlijk. Mijn naam is Suzanne, woonachtig in Ridderkerk met mijn gezin. Een liefde voor taart, reizen, spelletjes en dieren. Plus mooie lichtinval, gezellige gesprekken en spontane acties.

       Ontvang nieuwe tips in je inbox

       Recente blogs

       Storytelling inzetten voor je website

       Je wil een website voor je onderneming omdat jij graag meer online aanwezig en zichtbaar wil zijn. Het is niet genoeg om alleen online te zijn. Het draait om de beleving van de bezoekers, en dat is waar storytelling in beeld komt. Net als een boek dat je vasthoudt...

       Multipassionate ondernemen – hoe doe je dat
       Multipassionate ondernemen – hoe doe je dat

       De kunst van multipassionate ondernemen: een persoonlijke reis Multipassionate ondernemen is meerdere passies uitvoeren als ondernemer. Vaak hoor je “Doe 1 dinge en wordt daar goed in”maar dat is voor multipassionates geen optie. Je kan niet 1 ding doen. 2 zijn soms...

       Tips voor een planning als creatief Ondernemer

       Meer grip op je planning en to-dolijst Als creatieve ondernemer herken je dit ongetwijfeld. Je creativiteit komt op de raarste momenten naar boven en wanneer je het juist nodig hebt dan is het er niet. Terwijl je je weer helemaal uitleeft in je creatieve moment blijft...

       Van hobby naar werk als fotograaf – Suzanne Boers
       Van hobby naar werk als fotograaf – Suzanne Boers

       Wie ben ik? Wellicht leuk om even kort voor te stellen, mijn naam is Suzanne en ik ben fotograaf. Daarnaast coach ik creatieve ondernemers om met hun heerlijk chaotische hoofd toch een succesvolle onderneming op te zetten. Ik fotografeeer nu zo’n jaar of 6 en eerst...