5 tips om als fotograaf nieuwe klanten aan te trekken

Geplaatst door:
Suzanne Boers
apr 20, 2023

Als fotograaf wil je natuurlijk zoveel mogelijk klanten aantrekken om je bedrijf te laten groeien. In deze blog deel ik 5 praktische tips om nieuwe klanten te vinden en je fotografiebedrijf te laten groeien.

1. Maak een website

  Een professionele website is essentieel voor je online aanwezigheid als fotograaf. Het is het eerste contactmoment met potentiële klanten en de plek waar ze meer informatie kunnen vinden over jouw diensten. Zorg ervoor dat je website SEO-geoptimaliseerd is, door het gebruik van relevante zoekwoorden, meta beschrijvingen en alt-tags bij je afbeeldingen.

  2. Sociale media

   Sociale media is super goed om jezelf te promoten als fotograaf momenteel zijn Instagram en Tiktok het belangrijkst. Het is belangrijk om actief te zijn op kanalen die passen bij je doelgroep. Plaats regelmatig foto’s van je werk en gebruik relevante hashtags om meer zichtbaarheid te krijgen. Tag ook mensen en bedrijven om je bereik te vergroten. Vergeet daarnaast ook niet om je personal branding in te zetten, juist door te laten zien wie achter het bedrijf zit kan je vaak meer connecties maken.

   3. Netwerken

    Netwerken is een belangrijke manier om nieuwe klanten te vinden. Bezoek lokale netwerkbijeenkomsten en evenementen, en wees actief in ondernemersgroepen. Zoek ook samenwerkingen met andere ondernemers, zoals wedding planners, eventorganisatoren en modellen. Hierdoor kun je je netwerk vergroten en nieuwe klanten bereiken.

    4. Mond-tot-mondreclame

     Mond-tot-mondreclame is een krachtige manier om nieuwe klanten te vinden. Zorg ervoor dat je bestaande klanten tevreden zijn en vraag hen om je aan te bevelen bij vrienden en familie. Plaats ook klantbeoordelingen op je website en sociale media om het vertrouwen van potentiële klanten te vergroten.

     5. Wees creatief

      Denk buiten de bekende paden om nieuwe klanten te vinden. Bijvoorbeeld door het organiseren van een pop-up fotostudio op een lokale markt of evenement. Bied ook eens een gratis fotosessie aan om je portfolio uit te breiden of organiseer een fotowedstrijd op sociale media. Dit kan zorgen voor meer zichtbaarheid en nieuwe klanten.

      Conclusie:

       Met deze 5 praktische tips kun je als fotograaf nieuwe klanten aantrekken en je bedrijf laten groeien. Vergeet niet om zichtbaar te zijn, actief te zijn in je netwerk en creatief te zijn om nieuwe klanten te vinden. Door het implementeren van deze tips kun je je concurrentie voorblijven en meer klanten aantrekken.

       Cadeautje voor jou!

        Tof dat je op zoek bent naar manieren om je onderneming te laten groeien. Ik heb een Creatief Werkdocument gemaakt, om meer rust in je hoofd te krijgen. Ik denk dat het interessant voor je is!

        Download hier een gratis werkblad om met meer rust te kunnen ondernemen.

        Dit ben ik!

        Enthousiast, fanatiek, doorzetter, proffesioneel en eerlijk. Mijn naam is Suzanne, woonachtig in Ridderkerk met mijn gezin. Een liefde voor taart, reizen, spelletjes en dieren. Plus mooie lichtinval, gezellige gesprekken en spontane acties.

        Ontvang nieuwe tips in je inbox

        Recente blogs

        Storytelling inzetten voor je website

        Je wil een website voor je onderneming omdat jij graag meer online aanwezig en zichtbaar wil zijn. Het is niet genoeg om alleen online te zijn. Het draait om de beleving van de bezoekers, en dat is waar storytelling in beeld komt. Net als een boek dat je vasthoudt...

        Multipassionate ondernemen – hoe doe je dat
        Multipassionate ondernemen – hoe doe je dat

        De kunst van multipassionate ondernemen: een persoonlijke reis Multipassionate ondernemen is meerdere passies uitvoeren als ondernemer. Vaak hoor je “Doe 1 dinge en wordt daar goed in”maar dat is voor multipassionates geen optie. Je kan niet 1 ding doen. 2 zijn soms...

        Tips voor een planning als creatief Ondernemer

        Meer grip op je planning en to-dolijst Als creatieve ondernemer herken je dit ongetwijfeld. Je creativiteit komt op de raarste momenten naar boven en wanneer je het juist nodig hebt dan is het er niet. Terwijl je je weer helemaal uitleeft in je creatieve moment blijft...

        Van hobby naar werk als fotograaf – Suzanne Boers
        Van hobby naar werk als fotograaf – Suzanne Boers

        Wie ben ik? Wellicht leuk om even kort voor te stellen, mijn naam is Suzanne en ik ben fotograaf. Daarnaast coach ik creatieve ondernemers om met hun heerlijk chaotische hoofd toch een succesvolle onderneming op te zetten. Ik fotografeeer nu zo’n jaar of 6 en eerst...