Marketing voor creatieve ondernemers op eigen-wijze

Geplaatst door:
Suzanne Boers
dec 14, 2023

Veel creatieve ondernemers gaan niet zo goed op de standaard trucjes. Waarbij je leert hoe jij je marketing moet doen en welke salestechnieken je moet toepassen om zo veel mogelijk mensen over de streep te trekken. Er zijn creatievelingen die bijvoorbeeld helemaal niet zitten om een gratis e-book te maken met 10 tips om betere foto’s te maken of een webinar te geven. Je wilt het op je eigen manier doen.

Waarom is jouw eigen-wijze van marketing zo belangrijk

  Marketing is geen kant-en-klaar recept, het is een eigenlijk een soort kunstvorm die heerlijk gaat op jouw eigen-wijze en die unieke stem die alleen jij hebt. Ik zou je basistrucs kunnen leren maar waarschijnlijk is dat niet hetgeen waar jij 100% van zegt JA dit is mijn ding en dit kan ik de komende 10 jaar volhouden. Het is tijd om de regels te breken, de trucjes overboord te gooien en je eigen unieke pad te banen in de wereld van marketing. Hier zijn een paar tips om jouw creatieve marketingreis op jouw eigen-wijze te creëren.

  1. Vergeet de Trends, Ontdek Je Eigen Stijl

  Trends komen en gaan, maar jouw eigen stijl is tijdloos. In plaats van jezelf te verliezen in de zoveelste marketinghype, neem de tijd om te ontdekken wat je echt drijft. Wat maakt jou uniek? Wat maakt jouw creatieve onderneming anders dan de rest? Omarm het eigenwijze en laat je marketingstrategie een manier zijn waarin jij jezelf kan zijn.

  2. Luister Naar Je Intuïtie, Niet Alleen naar Data

  Data is belangrijk, maar het vertelt niet het hele verhaal. Soms moet je vertrouwen op je intuïtie, op dat onderbuikgevoel dat zegt: “Dit is wie we ik, en dit is wat klanten tof vinden” Laat niet alleen cijfers je leiden; gebruik je intuïtieve creativiteit om een diepere verbinding met je doelgroep te creëren.

  3. Authenticiteit Boven Perfectie

  Wees niet bang om de rauwe en imperfecte kant van jouw creatieve onderneming te laten zien. Mensen verlangen naar authenticiteit, niet naar perfectie. Laat zien wie je echt bent en waar je voor staat. Dit zal je niet altijd vrienden opleveren, maar juist dat is krachtig. Je kan bijvoorbeeld een statement aannemen.

  4. Durf Anders Te Zijn

  Creatieve ondernemers, wees rebels! Durf anders te zijn in een wereld die vaak vraagt om voorspelbaarheid. Veel ondernemers doen het op hun eigen manier. Je marketing hoeft niet in de massa te passen. Juist door anders te zijn, val je op. Ontdek wat jouw onderscheidt en laat dat de kern zijn van je marketingboodschap.

  5. Creëer Een community en band

  Marketing is niet alleen een transactie; het is het bouwen van een gemeenschap. Investeer in relaties met je publiek, betrek hen bij je creatieve proces en laat ze voelen dat ze deel uitmaken van iets bijzonders. Een betrokken gemeenschap is de beste marketingtool die je kunt hebben.

  Concreet omzetten naar resultaat

  Ik geef je even een korte oefening voor je om te kijken wat jouw manier is. En dat is… ga experimenteren 🙂 Je kan dit direct doen, door gewoon uit te voeren en te voelen maar ik heb nog een concrete oefening.

  Schrijf verschillende acties op losse vellen papier. Leg deze op de grond en ga op ieder vel staan. Kijk welke goed voelen en waar je bijvoorbeeld zenuwachtig, geïrriteerd of juist enthousiast van wordt. Het kan ook zijn dat je het even mag ervaren.

  Wil je meer weten over hoe je een creatief bedrijf opbouwt? Dan is mijn training de Creatieve Roadmap wellicht wat voor je. 

  Cadeautje voor jou!

  Tof dat je op zoek bent naar manieren om je onderneming te laten groeien. Ik heb een Creatief Werkdocument gemaakt, om meer rust in je hoofd te krijgen. Ik denk dat het interessant voor je is! 

  Download hier een gratis werkblad om met meer rust te kunnen ondernemen.

  Dit ben ik!

  Enthousiast, fanatiek, doorzetter, proffesioneel en eerlijk. Mijn naam is Suzanne, woonachtig in Ridderkerk met mijn gezin. Een liefde voor taart, reizen, spelletjes en dieren. Plus mooie lichtinval, gezellige gesprekken en spontane acties.

  Ontvang nieuwe tips in je inbox

  Recente blogs

  Storytelling inzetten voor je website

  Je wil een website voor je onderneming omdat jij graag meer online aanwezig en zichtbaar wil zijn. Het is niet genoeg om alleen online te zijn. Het draait om de beleving van de bezoekers, en dat is waar storytelling in beeld komt. Net als een boek dat je vasthoudt...

  Multipassionate ondernemen – hoe doe je dat
  Multipassionate ondernemen – hoe doe je dat

  De kunst van multipassionate ondernemen: een persoonlijke reis Multipassionate ondernemen is meerdere passies uitvoeren als ondernemer. Vaak hoor je “Doe 1 dinge en wordt daar goed in”maar dat is voor multipassionates geen optie. Je kan niet 1 ding doen. 2 zijn soms...

  Tips voor een planning als creatief Ondernemer

  Meer grip op je planning en to-dolijst Als creatieve ondernemer herken je dit ongetwijfeld. Je creativiteit komt op de raarste momenten naar boven en wanneer je het juist nodig hebt dan is het er niet. Terwijl je je weer helemaal uitleeft in je creatieve moment blijft...

  Van hobby naar werk als fotograaf – Suzanne Boers
  Van hobby naar werk als fotograaf – Suzanne Boers

  Wie ben ik? Wellicht leuk om even kort voor te stellen, mijn naam is Suzanne en ik ben fotograaf. Daarnaast coach ik creatieve ondernemers om met hun heerlijk chaotische hoofd toch een succesvolle onderneming op te zetten. Ik fotografeeer nu zo’n jaar of 6 en eerst...